Marţi, 2018-04-24, 5:45 AM
Bine aţi venit, Vizitator
Principală » 2013 » Martie » 10 » Vasile Turcu
2:40 PM
Vasile Turcu

VASILE TURCU
Are 53 de ani si o avere de aproximativ 175 de milioane de dolari, fumeaza trabucuri impreuna cu Cristian Borcea la oficiala din Stefan cel Mare si se bucura precum un copil cand atacantii dinamovisti perforeaza poarta adversa. Vasile Turcu, unul dintre cei mai fanatici suporteri-investitori, spune ca a inceput sa tina cu Dinamo de la varsta de 10 ani, complice fiindu-i un unchi de-al sau, Razim, care il lua la fiecare meci de pe teren propriu. Inca de pe atunci, micutul Vasile privea cu invidie la generalii din tribuna oficiala, sperand ca intr-o buna zi sa le ia locul. Actualul vicepresedinte al Consiliului de Administratie al „alb-rosiilor” provine dintr-o familie modesta. Turcu a terminat Facultatea de Constructii, iar pentru a strange bani de studii, in vacantele de vara lucra zilier in constructii. Dupa zece ani de truda ca tehnician si electrician, dinamovistul a avansat si, la sfarsitul anilor ’80, a devenit director general pe santierul din Bragadiru. Asa a inceput ascensiunea lui Vasile Turcu, a carui avere era evaluata, in 2003, la 7 milioane de dolari. Un an mai tarziu, aceasta sarea la 25 de milioane de dolari.
 
A vandut blugi si votca ...
La cateva sapxamani dupa Revolutie, Turcu a inceput sa faca naveta Romania-Turcia, de unde aducea blugi. „Am inceput cu 60.000 de lei si caram cu Dacia mea galbena blugi de la turci si apoi ii vindeam in en-grosurile de pe Lipscani”, povesteste omul de afaceri din Stefan cel Mare. Incantat de cum ii mergeau afacerile, Turcu a investit in alcool, fiind dealer de votca pentru majoritatea carciumilor din tara.
Prima legatura cu Dinamo a avut-o in 2001, cand a sponsorizat clubul de fotbal cu 200 de mii de dolari, intrand in randul actionarilor abia in 2004. Apropiatii lui Turcu spun ca acesta este atat de patimas, incat plange ore intregi dupa fiecare infrangere a lui Dinamo.

sursa : http://old.qmagazine.ro/coverstory/ciocoii-noi-cu-bodyguard-din-fotbalul-romanesc-2/
Vizualizări: 1777 | Adăugat de: JustBestOf | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0